Žilinčania po dráme vyradili Prešov zo Slovnaft Cup-u

01.11.2011 Celý región

PREŠOV 1. októbra (WEBNOVINY) - Futbalisti MŠK Žilina sa stali ďalšími semifinalistami Slovnaft Cup-u. Po domácom víťazstve 2:1 vyradili futbalistov Tatrana Prešov rovnakým rozdielom, pričom o postupujúcom rozhodli až strely zo značky pokutového kopu.

V slabom prvom polčase mal Tatran viac z hry. Obe mužstvá sa len ťažko dostávali k pokutovému územiu súpera a hralo sa prevažne medzi šestnástkami.

Sľubné šance Tatrana v prvom polčase zahodili najskôr Krajník a potom dvakrát Adam.

Hostia sa v prvom polčase predviedli jedinou nepresnou strelou a to z kopačky Barčíka. Skóre otvoril hlavičkou v nadstavenom čase prvej štyridsaťpäťminútovky Krajník.

V druhom dejstve sa hral ofenzívnejší futbal, ako prví zahodili svoje šance domáci Pribula a Papaj. V 55. min to na druhej strane Barčíkovi ešte nevyšlo, ale o dve minúty sa Ceesay nemýlil a pred Pláničkom nezaváhal - 1:1.

Tatran sa po góle osmelil, keď najprv Kolbas nechal vyznamenať po svojej hlavičke Krnáča. V 72. min sa už Guba nemýlil a zoči-voči žilinskému brankárovi nezaváhal - 2:1. Do konca zápasu sa už nič vážnejšie nestalo a o postupujúcom museli rozhodnúť pokutové kopy, v ktorých Mabouka rozhodol o postupe Žiliny do semifinále. Na domácej strane nebol v rozstrele úspešný Kolbas.

1. FC Tatran Prešov - MŠK Žilina 2:1 (1:0) - 4:5 na strely zo značky 11 m - prvé stretnutie 1:2, do semifinále postúpila Žilina
Góly: 45.+ Krajník, 72. Guba - 57. Ceesay, rozhodujci pok. kop premenil Mabouka, ŽK: 38. V. Macko, 53. Katona, 69. Papaj - 8. S. Angelovič, 61. Patrik Mráz, 90. Deza, rozhodovali: Ježík - R. Sluk, Mikulaj, 1451 divákov

Zostavy:
Prešov: J. Plánička - Kolbas, Piter-Bučko, P. Petráš, Krob - Krajník, M. Adam - Papaj, V. Macko (52. Katona), Pribula (68. Guba) - Mariano Bernardo (77. Lipták)
Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček (65. Kerla), M. Ondráš, Patrik Mráz - Zdeno Štrba (56. Deza), Pečovský - S. Angelovič (46. Ceesay), Barčík, R. Pich - Stříhavka

Reakcie:
Štefan Tarkovič (tréner Prešova): "Chceli sme zápas zvládnuť a potvrdiť víťazstvo v lige s Trnavou. Prvý polčas nebol z našej strany optimálny. V druhom dejstve sa hral otvorenejší futbal, išli sme do vedenia a som rád, že Guba dal víťazný gól v riadnom hracom čase. Som spokojný, že sme vyhrali, ale nespokojný s tým, že sme nepostúpili."

Ľubomír Nosický (tréner Žiliny): "Videli sme vyrovnaný dvojzápas, dnešný duel úrovňou nesklamal. Naše mužstvo chodilo málo do zakončenia, v závere sa oba tímy snažili vsietiť rozhodujúci gól."
 

Vyberte región